• Acasa
  • Despre noi
  • Blog
  • Publicitate
  • Contact
No Result
View All Result
Woman Magazine
  • Acasa
  • Showbiz
  • Horoscop
  • Stil
    • Frumusete
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Sănătate
    • Nutriție și diete
    • Plante medicinale
    • Remedii naturiste
  • Casă și grădină
  • Familie
  • Culinar
  • Acasa
  • Showbiz
  • Horoscop
  • Stil
    • Frumusete
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Sănătate
    • Nutriție și diete
    • Plante medicinale
    • Remedii naturiste
  • Casă și grădină
  • Familie
  • Culinar
No Result
View All Result
Woman Magazine
No Result
View All Result
Home Rețete culinare
Drob de miel

Drob de miel – Rețetă tradițională ardelenească

Maria B. de Maria B.
Share on FacebookShare on Twitter

Cuprins

Toggle
  • Origini și tradiții
    • Poate ești interesat și de:
    • Cum să prepari plescaviță sârbească
    • Cum să prepari ficăței de pui cu sos
    • Prăjitură Brownie cu vișine sau cireșe
  • Ingrediente necesare
  • Mod de preparare
    • Pregătirea organelor de miel
    • Pregătirea legumelor și ouălor
    • Pregătirea cărnii pentru ciorbă
    • Asamblarea drobului
    • Înfășurarea drobului
    • Coacere și servire

Drob de miel este un preparat tradițional românesc specific sărbătorilor Pascale. Această rețetă, pe care o vom prezenta în continuare, este o variantă tradițională ardelenească, care își are originile în bucatele pregătite de bunicii noștri din Ardeal. Mielul era un ingredient esențial în meniul de Paște, de la ciorbă și friptură, până la drob și caș proaspăt din lapte de oaie.

Origini și tradiții

În tradiția ardelenească, mielul folosit pentru drob nu trebuia să depășească 10-11 kilograme și era tăiat în ziua de sâmbătă direct în ogradă. Bunicul era cel care se ocupa de această sarcină, tranșând bucățile de carne și ducându-le bunicii care se ocupa de restul preparatelor.

Drobul de miel era considerat o specialitate așteptată și se făcea din organele mielului, precum ficatul, plămânii, rinichii și inima, precum și carnea de la capul și de pe burtă mielului. Carnea de pe coaste mergea la ciorbă. Această combinație de organe și carne dă drobului un gust aparte și o notă de eleganță.

Poate ești interesat și de:

Cum să prepari plescaviță sârbească

Cum să prepari ficăței de pui cu sos

Prăjitură Brownie cu vișine sau cireșe

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti drobul de miel, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Măruntaiele de la un miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă)
  • Prapurele mielului (membrana care învelește organele)
  • Carnea de la capul și coastele mielului (pentru ciorbă)
  • 2 legături de ceapă verde sau 3 cepe mai mici
  • 1 legătură de usturoi verde sau 2 căței de usturoi mici
  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 legături de pătrunjel
  • 6 ouă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Pregătirea organelor de miel

  • Spălați bine organele de miel și puneți-le la fiert în apă rece, fără adaos de sare. Este important să nu folosiți sare în apa de fiert pentru a evita întărirea ficatului.
  • În timp ce organele fierb, se va forma o spumă pe suprafața apei. Trebuie să scoateți această spumă cu grijă pentru a obține un drob curat și fraged.
  • Gătirea organelor de miel nu trebuie să dureze mai mult de o oră și 20 de minute. După această perioadă, lăsați-le să se răcească în apa în care au fiert.

Pregătirea legumelor și ouălor

  • În timp ce organele se răcesc, spălați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt.
  • Căliți ceapa și usturoiul în ulei vegetal până se înmoaie bine și toată apa lăsată de legume dispare. Lăsați-le să se răcească.
  • Fierbeți 3 ouă și curățați-le de coajă.

Pregătirea cărnii pentru ciorbă

  • Puneți bucățile de carne pentru ciorbă la fiert în apă și alegeți carnea pe care o veți folosi pentru ciorbă. Căzăturile și grăsimile le veți păstra pentru drob.
  • Tocați mărunt căzăturile și grăsimile rămase după ce ați ales carnea pentru ciorbă.

Asamblarea drobului

  • După ce organele s-au răcit, tocați-le cubulețe mici și puneți-le într-un vas alături de carnea rămasă de la ciorbă.
  • Adăugați ceapa și usturoiul călite, cele 3 ouă crude, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Omogenizați bine compoziția.

Înfășurarea drobului

  • Înmuiati prapurele în apă călduță pentru a-l înmuia și întindeți-l pe un blat de lucru.
  • Puneți jumătate din compoziția de drob peste prapure, apoi adăugați ouăle fierte și cealaltă jumătate de compoziție. Uniformizați compoziția astfel încât să obțineți forma unei rulade.
  • Înfășurați prapurele în jurul ruladei și puneți drobul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei.

Coacere și servire

  • Dați drobul la cuptor și coaceți-l timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
  • După ce este copt, lăsați-l să se tempereze în tava în care a fost copt.
  • Scoateți drobul din tavă și puneți-l pe un blat. Puteți pune o tavă sau un obiect drept cu o greutate ușoară peste drob pentru a-l presa ușor și a-l compacta.
  • Lăsați drobul să se răcească complet, apoi puneți-l la frigider.
  • Tăiați drobul rece și serviți-l alături de celelalte preparate tradiționale de Paște.

Drob de miel este un preparat tradițional românesc, specific sărbătorilor Pascale. Rețeta prezentată în acest articol este o variantă tradițională ardelenească, care include organele mielului, carnea de la capul și coastele mielului și ouă. Prin urmare, dacă doriți să pregătiți un drob de miel autentic, această rețetă vă va oferi rezultate delicioase. Bucurați-vă de preparatele tradiționale de Paște și savurați drobul de miel alături de familie și prieteni!

ShareTweetPin
Maria B.

Maria B.

Sunt Maria, redactor pasionat la Woman Magazine, unde îmi place să descopăr și să împărtășesc povești care inspiră. Cu o experiență de ani buni în domeniul editorial, îmi pun sufletul în fiecare articol, abordând subiecte despre lifestyle, frumusețe și echilibru.Cred că fiecare cuvânt poate crea o punte între oameni, iar prin scris mă străduiesc să aduc valoare și bucurie cititorilor noștri.

Articole asemănătoare

plescaviță sârbeasca

Cum să prepari plescaviță sârbească

Cum să prepari ficăței de pui cu sos

Prăjitură Brownie cu vișine sau cireșe

Prăjitură Brownie cu vișine sau cireșe

Rețetă de gyros de pui grecesc

Rețetă de gyros de pui grecesc

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Categorii

  • Articole promovate
  • Beauty
  • Casă și grădină
  • Familie
  • Fashion
  • Horoscop
  • Lifestyle
  • Nutriție și diete
  • Plante medicinale
  • Remedii naturiste
  • Rețete culinare
  • Sănătate
  • Showbiz

Ultimele articole

Teo Trandafir, despre viața de după plecarea fiicei sale de acasă. Care e marele plan al vedetei TV

Andreea Marin a pus punct relației. Motivul despărțirii de Adrian Brîncoveanu

Machiaj pentru ochi sensibili

Machiaj pentru ochi sensibili: produse blânde și rezistente

Spiritele s-au încins în live, după un comentariu de la susținători

Părinții Robertei au venit în vizită după ce doamna Dorina a spus cuvinte grele despre fată

Calculatoare utile

calculator calorii

Calculator caloric

calculator fertilitate

Calculator fertilitate

calculator numar karmic

Calculator Număr Karmic

compatibilitati zodii

Compatibilitate astrologică

Află-ți zodia chinezească

Află-ți zodia chinezească

WomanMagazine.ro

WomanMagazine.ro este portalul tău unic pentru o viață echilibrată și împlinită, adresându-se femeilor moderne, dinamice și informate.

Despre

  • Acasa
  • Blog
  • Despre noi
  • Publicitate

Utile

  • Politica de confidențialitate
  • Politica de utilizare cookie-uri
  • Termeni și condiții
  • Contact

Reviste pentru Femei

Revista Bravo

Revista Perfect Look

Revista Ghidul Femeii

Revista Femeia

Contact

Ai nevoie de ajutor sau informații? Echipa noastră este aici pentru tine – contactează-ne!

  • Acasa
  • Confidențialitate
  • Cookie-uri
  • Termeni și condiții
  • Publicitate
  • Sitemap
  • Contact

© Womanmagazine.ro. Toate drepturile rezervate.

  • Acasa
  • Showbiz
  • Horoscop
  • Stil
    • Frumusete
    • Fashion
  • Lifestyle
  • Sănătate
    • Nutriție și diete
    • Plante medicinale
    • Remedii naturiste
  • Casă și grădină
  • Familie
  • Culinar